Rautakaupan myynti hyvässä kasvussa - Harri Päiväniemi aloittaa RASI ry:n hallituksen puheenjohtajana

Rakentamisen hiipuvista ennusteista huolimatta rautakaupan myynnin kasvu on kiihtynyt loppuvuotta kohden ja viimeinen kvartaali on tällä hetkellä lähes seitsemän prosentin kasvuvauhdissa.

Alan hyvien myyntilukujen saattelemana RASI ry:n uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi valittiin DT Finland Oy:n toimitusjohtaja Harri Päiväniemi. DT Finland Oy johtaa STARK-rakennustarvikeketjun toimintaa. Päiväniemen puheenjohtajakausi alkaa vuoden 2019 alussa.

Päiväniemi on toiminut aiemmin RASI ry:n hallituksen varapuheenjohtajana. Lisäksi hän on toiminut käyttö- ja erikoistavarakauppaa edustavan Tuote- ja palvelukaupan yhdistys Edun hallituksessa vuodesta 2017. Päiväniemi aloittaa myös Kaupan liiton hallituksessa vuoden 2019 alussa.

– RASIn kokoamat markkinoiden myynti- ja kehitysluvut ovat olleet jo pitkään tärkeä työkalu meille rakentamisen toimialalla toimiville. Yhdistys on myös nostanut aktiivisesti keskusteluun toimialan kehittymiselle tärkeitä aiheita. Nämä luovat hyvän pohjan yhdistyksen toiminnan edelleen kehittämiselle. Toivon, että voimme yhdistyksenä ottaa jatkossa entistä enemmän roolia esimerkiksi siinä, että jäsenet ymmärtävät ja ovat paremmin valmistautuneita alan kiihtyvään toimintaympäristön muutokseen. Keskeisiä asioita muutoksessa ovat esimerkiksi keinoäly ja alustatalous.

Väistyvä puheenjohtaja, Väritukku Oy:n toimitusjohtaja Ulla Pöllänen jättää tehtävän kahden vuoden jälkeen tyytyväisenä.

–On ollut ilo huomata, että RASI:n toiminta on herättänyt kiinnostusta toimialalla ja yhdistyksen jäsenmäärä on kasvanut tänäkin vuonna usealla jäsenyrityksellä. Tieto on yritysten tärkeintä valuuttaa ja yhdistys on pystynyt vastaamaan tähän tarpeeseen.

RASI ry:n hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin SOK:n valikoimajohtaja Lasse Ketola.

RASI ry:n hallituksessa on puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi kuusi jäsentä. Muina jäseninä toimivat:

Toimitusjohtaja Gunnar Forsman, Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy
Johtaja Harri Karumo, Kesko Oyj
Toimitusjohtaja Kimmo Lähteenmäki, Taloon Yhtiöt Oy
Kauppias Jussi Perälä, K-kauppiasliitto
Toimitusjohtaja Ulla Pöllänen, Väritukku Oy
Johtaja Wille Saarinen, Teknos Oy

 

Lisätietoja: RASI ry, toimitusjohtaja Minna Liuksiala, 050 383 4465, minna.liuksiala@rasi.net

17.12.2018

Jaa artikkeli: