Kuuma kevät pisti höyryä rautakauppaan – Toukokuun ennakkotiedot jopa ennätyksellisiä

Rautakaupan kesäsesonki kiihtyi toukokuun lämpöaallon mukana. Helmi-maaliskuussa rautakauppa kärsi kylmistä säistä ja koko maata kattavasta lumipeitteestä. Huhtikuussa rautakaupan sesonki käynnistyi jo vauhdilla ja ala kehittyi lähes yhdeksän prosenttia. Toukokuusta povataan jo ennätyksellistä.

Pitkään jatkuneesta talvesta huolimatta rautakauppa lähti vauhdilla käyntiin jo huhtikuussa. Myynti kasvoi lähes 9 % ja kasvun siivittämänä koko alkuvuoden kumulatiivinen kehitys nousi positiiviseksi. Erityisesti piha ja puutarhamyynti kehittyi huhtikuussa, kun myynti kasvoi lähes 20 %.

- Suurimmat myyntikuukaudet ovat nyt menossa. Toukokuun ennakkotiedoista voi jo todeta, että kehitysluvut ovat puolen kuun jälkeen osittain ennätyksellisiä, kertoo RASI ry:n toimitusjohtaja Minna Liuksiala.

Odotettavissa on hyvä vuosi kaikenlaisen piharakentamisen osalta. Pihamyyntiä on vauhdittanut erityisesti terassirakentaminen ja ihmisten kiinnostus oman pihan hyödyntämiseen piha-asumisessa.

- Selkeä trendi on terassikoon kasvaminen. On myös nähtävissä useamman huonon kesän jälkeinen pihojen remontointivelka. Moni aiemmille vuosille suunniteltu projekti on siirtynyt jatkuvien sateiden ja viileiden säiden takia. Kukapa silloin innostuisi pihatöistä, vahvistaa Liuksiala.

Samasta syystä myös ulkomaalaamisen kasvun osalta odotetaan hyvää vuotta.

 

Lisätietoja: toimitusjohtaja Minna Liuksiala, RaSi ry, 050 383 4465, minna.liuksiala@rasi.net

21.05.2018

Jaa artikkeli: